Головна » 2018 » Октябрь » 30 » ЗУНР - яскрава сторінка історії України
16:35
ЗУНР - яскрава сторінка історії України

ЗУНР стала яскравою сторінкою історії України. Своїм існуванням вона показала незламну волю українського народу до незалежності у власній соборній державі. Адже протягом багатьох століть нашу землю терзали татари і монголи, шведи і німці, австро-угорські та польські війська, червона російська чума. Але український народ знаходив у собі сили і знову вставав з колін, все робив для того, щоб звучала солов'їна українська мова, задушевна пісня, була воля і незалежність.

У ЗУНР вдалося уникнути радикальних перегинів у соціально-економічній політиці. На першому місці стояло завдання національно-державного будівництва. Своєчасне здійснення соціально-економічних перетворень забезпечувало авторитет ЗУНР в українського населення. Належна увага приділялася формуванню боєздатної національної армії для захисту молодої держави – Української галицької армії. Це один найяскравіший період побудови незалежної держави.

Тому, щоб воскресити в пам'яті одну із сторінок нашої історії  проголошення 1 листопада 1918 р. ЗУНР та її збройних сил УГА 30 жовтня 2018 року в інтернет-залі Калуської ЦРБ відбулась година історії «ЗУНР: народження держави». Ведучою була бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук, яка розповіла усім, що щасливий той народ, що має змогу знати історію свого краю, але двічі щасливий той народ, який після тривалого небуття врешті відкриває своє минуле. На даному заході користувачі познайомились з історією народження держави ЗУНР, який важкий і тернистий шлях пройшла Україна та, яка гірка доля впала на плечі українського народу. Усі присутні переглянули відеофільм про становлення держави ЗУНР та акту Злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 р. Ведуча заходу провела мультимедійну презентацію «Відомі постаті ЗУНР», в якій відображені всі яскраві представники цієї події. Присутніми студенти Калуського політехнічного коледжу з зацікавленням слухали інформацію та приймали участь у діалозі. А психолог цього закладу Марія Василівна Князевич подякувала усім організаторам за цікаву та пізнавальну розповідь і пообіцяла, що з великим задоволенням її підопічні відвідають бібліотеку ще не один раз.

Використані інтернет-ресурси:

1)https://uk.wikipedia.org/wiki/Західноукраїнська_Народна_Республіка - вікіпедія ЗУНР;

2)https://youtu.be/HzYVdr9Fie0 – відео «Країна. Історія українських земель: Львів»;

3) https://www.youtube.com/watch?v=DBgYLkNHFew – відео акт Злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 р.;

4)https://www.youtube.com/watch?v=1tO0QriSTMU – відео «Коротка історія ЗУНР»;

5) https://histua.com/istoriya-ukraini/novitnij-chas/progoloshennya-zunr-zluka-unr-i-zunr - проголошення ЗУНР.

Переглядів: 299 | Додав: kalushlibr | Теги: зунр, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar