Головна » 2018 » Апрель » 16 » Здоров'я як життєвий пріоритет
17:06
Здоров'я як життєвий пріоритет

Не можна не відзначити все зростаючий останнім часом інтерес до здорового способу життя. Рано чи пізно починаєш замислюватися, що спосіб життя, який зараз ведеш, не кращим чином позначається на здоров'ї. І добре, якщо це станеться рано ...

Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров'я, коли наздоганяє якась проблема, з'являється хвороба чи нездужання. Турбота про своє здоров'я не має бути проблемою, турбота про своє здоров'я повинна бути образом життя. Здоровим способом життя.

Популярність здорового способу життя зростає з кожним днем все більше та усе стрімкіше. Кожен хоче бути здоровим, відчувати силу та бадьорість не тільки свого духу, а й тіла.

Здоровий спосіб життя – сукупність певних правил, дотримуючись яких, людина довше може залишатись бадьорою та здоровою, а також енергійною та все ж таки щасливою. Адже якщо у людини нічого не болить та вона гарно себе почуває, відповідно, вона може займатись улюбленою справою, яка і приносить їй задоволення, бути з близькими та рідними, дарувати їм своє тепло та ласку.

Так що ж все-таки розуміється під здоровим способом життя? Без сумніву, це – правильне харчування, відповідна до можливостей кожної конкретної людини фізична нагрузка, раціональне чергування праці та відпочинку, а також дотримання розпорядку дня та вчасна профілактика захворювань. Лише дотримання усіх цих пунктів може допомогти нам бути здоровими.

Щодо фізичних навантажень, то вони повинні бути у тій кількості, яка під силу Вашому організму. Не перенавантажуйте себе, так як властиво це у професійному спорту, адже головною метою занять спортом у даному випадку є оздоровлення організму та підтримання його у тонусі. Займайтесь регулярно, із поступовим підвищенням інтенсивності, не перевантажуючись.

Давно відомо, що організм людини підпорядковується так званому біологічному годиннику: є години, які найкраще підходять для сну, години найбільшої фізичної та розумової активності тощо. Дотримуючись такого режиму дня, Ви з максимальною користю для себе зможете використовувати свій час.

Профілактика захворювань – також надзвичайно важливий аспект у досягненні мети – вміло вести здоровий спосіб життя. Адже усі знають, що набагато легше попередити хворобу, а ніж потім її ліквідовувати. Тому регулярно проходьте медогляди, якщо Вас щось турбує – одразу консультуйтесь у фахівців, а не займайтесь самолікуванням.

Тому з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я та в рамках обласної акції «Бібліотеки – за здоровий спосіб життя» в інтернет-залі центральної районної бібліотеки 16 квітня 2018 р. відбувся калейдоскоп здоров’я «Здоров’я – як життєвий пріоритет». Даний захід був підготовлений для найменших користувачів інтернет-залу, адже з дитинства закладаються звички щодо здорового способу життя.  Бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук розповіла усім присутнім про правила здорового способу життя, а також завдяки інформаційному повідомленню вони дізнались «Що таке здоров’я?». На закінчення юні дослідники переглянули мультимедійну презентацію про користь лікарських рослин «Ми даємо хворобам бій» та прийняли активну участь у грі «Храм здоров’я», вікторині «Молодь обирає здоров’я» (поділившись на дві команди), виконали інтерактивну вправу «Мозковий штурм» і на згадку отримали буклет «Здоровий спосіб життя». Із великим задоволенням після даного заходу поділившись враженнями обіцяли повернутись ще не один раз.

Переглядів: 294 | Додав: kalushlibr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar