Головна » 2018 » Март » 7 » Творчі музи Шевченка
16:00
Творчі музи Шевченка

У Калуській центральній районній бібліотеці 7 березня відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Творчі музи Шевченка», присвяченої дню народження нашого Кобзаря.

Любов — Господня благодать! Більшість біографів-шевченкознавців основну увагу приділяють творчості поета, акцентуючи на роках кріпацтва, заслання. І мало написано про його душевні почуття, зокрема про його кохання. Адже він, крім усього, що стосується його геніальності, був ще й хлопцем, парубком і, нарешті, реальним мужчиною. Дослідження теми любові в житті Тараса Григоровича є певною спробою подальшого прочинення дверей до складної і своєрідної душі поета. З одного боку. А з другого, відкриваючи в Шевченкові все більше земного, людяного, ми дедалі більше осягаємо його геніальність, наближаємося до пізнання його впливу на долю України.  Будучи емоційною і чутливою натурою, Т.Шевченко, як і кожен поет, закохувався часто.

То хто ж вони були, ті музи, які надихали поета, які давали йому втіху і навівали смуток, які любили його, яких любив він? Їх було чимало і на деяких жіночих постатях акцентувала увагу завідуюча відділу обслуговування Любов Боян, розповідаючи про літературу та фотопортрети представлені до уваги користувачів. Про кожну з них велася розповідь, адже це цікаві та дуже різні особистості: Оксана Коваленко – перше кохання, Ядвіга Гусіковська, Амалія Клоберг, Ганна Закревська, Варвара Рєпніна, Агата Ускова, Катерина Піунова, Марія Максимович і останнє кохання поета – Лукера Полусмак. Однак лиха недоля переслідувала Т.Г.Шевченка все життя, не даючи йому щастя жити у шлюбі, у любові з дружиною, про яку мріяв, особливо в останні роки свого життя.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 214 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, музи Шевченка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar