Головна » 2019 » Февраль » 21 » Творча зустріч з письменницею Марією Микицей «Я ще не все написала так, як би цього хотіла...»
17:15
Творча зустріч з письменницею Марією Микицей «Я ще не все написала так, як би цього хотіла...»

Творча зустріч з письменницею Марією Микицей

 

«Я ще не все написала так, як би цього хотіла...»

Марія Дмитрівна Микицей  народилася 1965 р. в Івано-Франківську. Закінчила фізичний факультет Київського державного університету.

Авторка чотирьох збірок верлібрів: «Саламандра» (2001 р.), «У затінку шафранів» (2006 р.), «Інфра» (2014 р.), у співавторстві з Ю.Баткіліною поетичної книжки «Плетиво» (2018 р.) та книжки міського фентезі «Чужі бажання» (2018 р.), одна з авторів альманаху «Станіслав плюс два» (2002 р.), учасниця міжнародних літературних фестивалів та поетичних читань. Видала дві книжки прози «Будинок, який умів розмовляти», Київ, Грані-Т 2012 та «Трофей на довгу пам'ять», Івано-Франківськ, Лілея-НВ, 2013. Марія Микицей є лауреатом Івано-Фанківської міської премії ім. І. Франка (2012) в галузі літератури та журналістики за прозовий твір «Трофей на довгу пам'ять». Друкувалась у часописах «Четвер», «Дзвін», «Лель», «Кур’єр Кривбасу», в антологіях «Цех поетів» (2000), «Рай-хата» (2016), «Ми з дев'яностих», «Віднайдене покоління» (2017), «Ломикамінь» (2018) та «М’ята» (2018). Вірші перекладалися російською, німецькою та польською мовами.

У читальному залі Калуської центральної районної бібліотеки з нагоди Міжнародного дня рідної мови відбулася творча зустріч з Івано-Франківською письменницею, журналісткою Марією Микицей, яка презентувала дві свої книги «Плетиво» та «Чужі бажання». Обидві роботи створені у співавторстві з харківською письменницею Юлією Баткіліною.

Марія Дмитрівна читала дуже оригінальні та незвичайні вірші, а також презентувала бук-трейлер до цих двох видань.

            «Ця історія схожа на казку - і деякою мірою це казка і є»,  - розповідала присутнім  п. Марія. «Якось у всесвітній мережі зустрілись дві поетки, які ніколи не бачили одна одну, і почали віршувати. Це стара традиція поетичної розмови, бесіди чи суперечки, яка побутувала не тільки задовго до народження поетес і винайдення інтернету, а й задовго до перших записаних віршів. З такої давньої традиції, відродженої в сучасній мережі, народилась книга «Плетиво», у якій всі вірші переплітаються між собою». Дуже доречними стали малюнки миколаївської художниці Світлани Чебанової, котра художньо оформила книжку.

«Чужі бажання» – книжка, яка вийшла у серії міського фентезі київського видавництва «Каяла» – перша спільна прозова книжка цих двох письменниць – харків’янки – повість «Коли чарівник не прийшов » та івано-франківчанки  – повість «Прошу повернути за в» та оповідань «Все решта», «Період піврозпаду» та «Перед кінцем світу». Тексти видання створюють неповторну, захоплюючу та парадоксальну, сповнену див, реальність на межі між дійсністю та уявою, речами та їх назвами, подіями та їх наслідками.

За словами письменниці – писання для неї є одним із найкращих способів насолоджуватися життям.

Присутні поціновувачі творчості Марії Микицей слухали в авторському виконанні вірші та спілкуватися з письменницею, отримали відповіді на поставлені запитання та придбали книги з автографом. Зустріч пройшла в щирій, теплій і дружній атмосфері.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 330 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, Марія Микицей, зустріч з цікавими людьми | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar