Головна » 2016 » Июль » 13 » Творча зустріч: «Василь Шкляр – батько українського бестселера»
14:32
Творча зустріч: «Василь Шкляр – батько українського бестселера»

Творча зустріч:

 «Василь Шкляр – батько українського бестселера»

Василь Миколайович Шкляр,

народився 10 червня 1951 року в с. Ганжалівка Лисянського району Черкаської області – український письменник, політичний діяч. Один з найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників. Закінчив філологічні факультети Київського й Єреванського університетів. З 1988 до 1998 р. займався політичною журналістикою, бував у «гарячих точках».

            13 липня 2016 року в приміщенні Калуської центральної районної бібліотеки відбулася творча зустріч із цікавою та непересічною особистістю — письменником, політичним діячем Василем Шклярем. На зустріч у бібліотеку Василь Шкляр завітав із депутатом Верховної Ради V і VI скликань Євгеном Гірником, який відзначив, що він дуже радий, що йому випала честь представляти жителям Калущини видатного письменника.

Всі твори В.Шкляра стають  бестселером, набуваючи широко розголосу в читацькому колі.  Герої його книг уособлюють незламний дух українського народу. За свій роман “Залишенець. Чорний ворон” автор був представлений до Шевченківської премії в галузі літератури, від якої відмовився, адже не хотів отримувати її за режиму Януковича. Після цього активісти ініціювали збір грошей, і 17 квітня 2011 р. у Холодному Яру — біля пам’ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупака — Василеві Шкляру вручили “народну Шевченківську премію” у розмірі 250 тисяч гривень.

           Під час зустрічі Василь Шкляр розповів про роботу над своїми романами. Мене часто запитують, — зауважує автор, — чому в назвах моїх книг стільки чорного? Але — це наша історія. У нас насправді чимало чорного — Чорний ліс (до речі, письменник бував у Грабівці у 90-ті роки минулого століття, — авт.), “Чорні запорожці” (військове формування армії УНР, — авт.) тощо, звідси — і мої “Чорний ворон” та “Чорне сонце”.

 Пообіцяв написати роман про УПА. Присутніх на заході, звісно, найбільше цікавило, коли можна буде побачити екранізацію “Чорного ворона”. Письменник також висловив сподівання, що цього року все-таки розпочнеться робота над повнометражною стрічкою, а для телебачення буде створено 4-серійний фільм. “Упевнений, — каже, — що колись знімуть і “Чорне Сонце”, і “Марусю”, й “Елементала”.Тут лише справа часу, справа реального розвитку нашого, свого кіно”.

            На завершення зустрічі автор подарував бібліотеці свої книги та отримав від численної аудиторії шанувальників щирі побажання міцного здоров’я, творчого натхнення та вдячних читачів.

 

Переглядів: 346 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, Василь Шкляр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar