Головна » 2018 » Февраль » 24 » Тренінг «Інноваційна діяльність у бібліотеках»
16:26
Тренінг «Інноваційна діяльність у бібліотеках»

24 лютого 2018р.

Тренінг «Інноваційна діяльність у бібліотеках»

Бібліотечна інновація – це оригінальна, нестандартна ідея, методика, проект, які виходять за межі існуючих канонів і традиційних форм і відображають новий підхід до змісту і організації бібліотечного обслуговування, до технології управління бібліотекою.

У більш загальному значенні – це будь-яка нетривіальна, часом «шалена» ідея, що виходить за межі звичних норм і взірців, якщо вона відповідає очікуванням населення. Словом, будь-яка смілива думка, реалізація якої забезпечує еволюційний розвиток культури на мікросоціальному рівні, а врешті-решт – і в макромасштабі.

Особливого імпульсу інноваційному розвитку бібліотечних закладів надав Міжнародний Проект «Бібліоміст». Участь у цьому конкурсі та отримання сучасного технічного обладнання дало змогу багатьом бібліотекам запровадити ряд важливих ініціатив, спрямованих на реальне покращення інформування користувачів.

В інтернет-залі Калуської центральної районної бібліотеки проведено тренінг «Інноваційна діяльність у бібліотеках». Участь в даному заході взяли працівники сільських бібліотек – філій сіл Новиця, Пійло, Вістова, Копанки та Довге – Калуське.

Бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук розповіла колегам про те, що таке бібліотечні інновації, звідки це поняття запозичене, тлумачення інновацій вченими та застосування їх у своїй діяльності.

На тренінгу учасники також засвоїли ряд важливих питань і чітко усвідомили, що інновації стали невід’ємною частиною бібліотечного працівника. Адже, саме вони допомагають бібліотекам стати конкурентоздатними, запроваджувати нові бібліотечні послуги, формувати позитивний імідж в суспільстві і конкретній громаді.

На завершення усі присутні переглянули відеоматеріал: «Інновації в бібліотеках – Інтернет виконує жіночі бажання», «Бібліотека – територія єдності» та «Бібліотекарі змінюють світ».

 

Переглядів: 257 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, тренінг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar