Головна » 2017 » Сентябрь » 23 » «Старіти – немає часу» (віртуальний слайд-екскурс, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку)
13:12
«Старіти – немає часу» (віртуальний слайд-екскурс, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку)

23 вересня 2017 р

«Старіти – немає часу»

(віртуальний слайд-екскурс,

присвячений Міжнародному дню людей похилого віку)

 

За рішенням 50-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН з 1 жовтня 1991 року в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Відповідно до міжнародних стандартів, особою похилого віку вважають людину після 65 років. Нині їх у світі понад 630 000 000 осіб, тобто майже кожен 10-й землянин.

День літньої людини - це добре і світле свято наших батьків, бабусь і дідусів. Це ще один день, коли ми можемо, їм сказати про свою любов та повагу до них, ще раз. Якнайчастіше потрібно спілкуватися зі своїми дідусями й бабусями, звертайтеся до них за порадами. Їхня мудрість і великий життєвий досвід застережуть нас від багатьох помилок. А з іншого боку, усвідомлення того, що вони потрібні, що їх люблять, що їх думка для нас важлива, — велика радість для людей у віцi.

23 вересня 2017 р. в інтернет-залі Калуської центральної районної бібліотеки відбувся віртуальний слайд-екскурс «Старіти – немає часу»,  присвячений Міжнародному дню людей похилого віку та в рамках обласного Інтернет-Festy «Бібліотеки і громада: спільна праця – спільне майбутнє».

В даному заході взяли участь працівники сільських бібліотек-філій та користувачі бібліотеки. Метою даного заходу було стимулювання працівників сільських бібліотек-філій на місцях розробляти соціальні проекти у співпраці з членами громади, вживати заходів, спрямованих на залучення нових користувачів до бібліотек та використовувати нові технології громадою для підтримки місцевого розвитку.

Бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук розповіла повчальну притчу та навела цікаві факти про свято людей поважного віку.

Усі присутні мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Мудрі і багаті літами», а також ознайомитись та переглянути вебліографічну пам’ятку «Старість батьків – це наша старість».

В кінці заходу всі ділились враженнями та розповіли багато цікавого з досвіду роботи своєї бібліотеки.

 

Дізнайтеся більше:

https://zbruc.eu/ - Т. Прохасько «Не так старі як давні»

http://nv.ua/ - 14 способів продовжити молодість

http://dptnz.com/ - виховна година «Старість батьків – наша старість».

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 240 | Додав: kalushlibr | Теги: люди похилого віку, новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar