Головна » 2019 » Октябрь » 17 » «Сільська бібліотека – осередок духовності та знань громади»
16:40
«Сільська бібліотека – осередок духовності та знань громади»

17 жовтня 2019 року

17 жовтня у Калуській центральній районній бібліотеці для працівників сільських бібліотек-філій відбувся День фахівця «Сільська бібліотека – осередок духовності та знань громади». Розпочала день фахівця директор Калуської районної ЦБС Світлана Сокульська, яка привітала завідуючу бібліотеки-філії №2 с. Томашівці Луців Надію Дмитрівну з другим місцем в обласному конкурсі «Краща бібліотека області - 2019» (який проводиться щорічно Івано-Франківським управлінням культури, національностей та релігій та Івано-Франківською обласною  універсальною науковою бібліотекою ім. І.Франка). Також Світлана Зіновіївна познайомила присутніх з новими правилами проведення підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, надала методичні поради сільським фахівцям щодо участі у районному фестивалі «Родинні скарби Калущини» та участі в районному святі  присвяченому Дню Гідності та Свободи.

Методист центральної районної бібліотеки Тетяна Мельник надала консультації на теми: «Формування духовного світу підростаючого покоління на основі християнських цінностей», «Інформаційний простір бібліотеки»; методичні рекомендації «ЗУНР – провісниця держави України» (щодо відзначення Дня державності на західноукраїнських землях), «Участь бібліотек-філій в районній акції «Народному руху України - 30 років», «У витоків писемності» (інформаційно-методичні рекомендації з нагоди Дня української писемності та мови) та ін. Також працівники філій отримали методичні поради щодо підготовки літературних заходів з нагоди відзначення письменників-ювілярів місяця листопада: 130 років від дня народження українського письменника Остапа Вишні, 120-річчя від дня народження українського письменника Григорія Косинки. Наприкінці сільські бібліотекарі обмінялися досвідом роботи.

Дні фахівця на базі центральної районної бібліотеки вже традиційно стають нагодою для професійного спілкування, обміну досвідом та невимушеного діалогу в дружній атмосфері колег та фахівців своєї справи.

 

Переглядів: 189 | Додав: kalushlibr | Теги: сільська бібліотека, бібліотека-філія, новини | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 0
avatar