Головна » 2019 » Июль » 17 » «Сільська бібліотека, як центр сімейного читання»
17:46
«Сільська бібліотека, як центр сімейного читання»

17 липня 2019 р

17 липня 2019 р. в Калуській центральній районній бібліотеці відбувся день фахівця «Сільська бібліотека, як центр сімейного читання», присвячений Року сім’ї та сімейних цінностей. Відкрила День фахівця директор Калуської районної ЦБС, яка познайомила всіх присутніх з програмою заняття та зупинилася на проблемних питаннях роботи сільських бібліотек в сучасних умовах. На занятті було розглянуто широке коло питань, пов’язаних з організацією сімейного читання у сільських бібліотеках-філіях району, популяризацією читання та любові до книги, виробленням спільної стратегії співпраці та координації роботи бібліотеки та сім’ї. Методисти районної центральної бібліотеки (Тетяна Бербець, Тетяна Мельник) надали консультації та методичні поради: «Роль бібліотеки та сім’ї в екологічному вихованні дітей», «Форми соціокультурної діяльності бібліотеки в контексті організації сімейного дозвілля», «Сімейне читання класика української літератури Пантелеймона Куліша, як спільної діяльності родини та бібліотеки» (до 200 років від дня народження українського письменника, історика, фольклориста, етнографа, перекладача) та ін.

Досвідом роботи «Бібліотека, як осередок сімейного читання і дозвілля» поділилися працівники бібліотек-філій с. Голинь, Завій, Ріп’янка, Кропивник, Тужилів. Присутні почерпнули для себе також цікавий та змістовний досвід роботи бібліотеки-філії с. Боднарів де при бібліотеці за бажанням родин було створено клуб за інтересами «У сімейному колі». Впродовж року в рамках цього клубу проводяться цікаві та змістовні заходи.

Провідний методист ЦБ Тетяна Бербець ознайомила із програмами соціологічних досліджень в 2019 році для дітей, юнацтва та дорослих. Зокрема: моніторинг читання дітей «Книга року», «Книжкова виставка - предмет інтер’єру, чи ваш надійний помічник?», «Краща книга року у молоді Калущини».

Підсумовуючи роботу дня фахівця, можна зазначити, що для бібліотек-філій проведене заняття на базі Калуської районної ЦБ є важливим засобом та інструментом, за допомогою якого забезпечується належний рівень діяльності сільських бібліотек-філій, що відповідає сучасним вимогам.

 

Переглядів: 171 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, день фахівця, сільська бібліотека | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar