Головна » 2017 » Июнь » 21 » Писати з душею!
16:54
Писати з душею!

Писати з душею!

Нещодавно в Калуській центральній районній бібліотеці відбулася творча зустріч з поетом, композитором і надзвичайно цікавою людиной – Володимиром Присяжнюком.

Народився 24 березня 1966 року,  закінчив  школу  із  золотою  медаллю, неодноразовий учасник Всеукраїнських зльотів  творчої  молоді.  Закінчив історичний  факультет Івано–Франківського педінституту, працював у школі учителем та заступником  директора. Автор книги поетичних пародій “Тобі  сюди, Алісо!”. Публікувався в літературних альманахах та колективних збірниках, зокрема в “Енциклопедії сучасної  літератури”,  “Галактика  любові”,  “Форум”, іспаномовній збірці “Галісія - Україна”. Автор текстів та мелодій пісень, в якості композитора співпрацював з лауреатом  фестивалю “Червона  рута” Тарасом  Житинським.

Основну увагу на зустрічі було приділено новій збірці пародій “Тобі  сюди, Алісо!”. «Сам жанр давній за віком, ще в стародавній Греції і потім пізніше в епоху Середньовіччя пародія була поширена. Цей жанр цікавий та має право на існування, так як і читачі мають право читати такі твори. - каже Присяжнюк. - Слово воно ж святе, його треба берегти».

Ця книга - справжня літературна пародія, якої мало друкується у наш час, яка пронизує словом, наче кулею, і влучає просто у серце читачеві. Вона начинена якісним гумором, добрим за сутністю та рівнем. Збірка пародій в жодному разі не злісний стьоб або щось подібне. Більшість поетів, вірші яких стали об'єктом пародіювання на автора не ображаються та від душі сміються разом з ним, оцінюючи власну творчість в іншому баченні. Як каже Богдан Томенчук : « М’якість та інтелектуальність Володимирового прочитання тексту колег по перу підкуповує. Він лікар. Не хірург і навіть не терапевт, а травник…»

На  зустріч завітали поети: Оксана Драгомирецька з м. Калуша та Руслан Вовк (Вікентій Вітер) із с-ща Брошнів, які також читали свої твори та вітали п. Володимира з виданням збірки. А В.Присяжнюк, в свою чергу, подарував п. Оксані пародію на її вірш.

Вірш О.Дрогомирецької «Сонцеокий липень»

…Цей сонценосний, сонцесяйний липень,

Цей сонцеокий, сонцекрилий день,

Цей сонце дощ… Це Літо сонцелике

Із оберемком квітів і пісень.

       Пародія на нього В. Присяжнюка:

«Сонцесяйність»

Цей сонце ясний день, такий же вечір!

І сонце річка й сонце течія…

І сонце промінь впав на сонце плечі…

І вірш цей написала сонцея!

Прийшов  підтримати теплим словом та, звичайно, віршами колегу по перу наш  поет-калушанин Іван Ткачик.

 “Писати з душею” – поетичне кредо В.Присяжнюка. Він вважає, що тоді буде виходити якісно і не буде встидно. Володимир Присажнюк пише лірику та громадянську поезію. Володимир дякував читачам його творів за відгуки та поради, до яких завжди дослухається. Присутні з задоволенням слухали, як пародії так і нові ліричні поетичні доробки, які увійдуть у наступну його збірку.     

          Голова Калуської міськрайонної “Просвіти” Леся Кирилович зазначила, що Володимир Присяжнюк дуже щира та відкрита людина і, відповідно, його творчість є такою ж.

Усі присутні побажали Володимиру Присажнюку вдячних читачів, нових поетичних здобутків, здоров’я і всіх благ на творчій ниві. На завершення зустрічі автор щиро подякував усім за спілкування. Бажаючі мали можливість придбати його книгу  “Тобі  сюди, Алісо!” з автографом.

Сумний мотив на вишиванці…

Сумний мотив на вишиванці-

Нитки чорнезні, біле тло.

Ми вічного двобою бранці,

Де у борні- добро і зло.

В країні, оповитій горем,

Нам хрест доводиться нести…

Ті хрестики- на білім чорні-

Могил невишиті хрести…

              В.Присяжнюк 18. 05. 2017

Романтика зараз не в тренді…

Романтика зараз не в тренді-

У світі, де все нестале,

Цінуються інші бренди,

І люди з холодністю сталі.

З повадками хижого кречета,

Що вперто вишукує жертву,-

Романтики нині приречені-

Їх циніки прагнуть зжерти.

Романтика зараз не в моді,

Та мода- вона ж минуща…:

В життєвому давньому коді

Романтика- вічна і суща!

                В.Присяжнюк13.05.2017

Переглядів: 275 | Додав: kalushlibr | Теги: Володимир Присяжнюк, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar