Головна » 2016 » Июль » 20 » Петро Шевчук: «Мій рідний край – любов понад усе»
13:49
Петро Шевчук: «Мій рідний край – любов понад усе»

Петро Шевчук: «Мій рідний край – любов понад усе»

20.07.2016 р.

            В читальному залі центральної районної бібліотеки з нагоди 70-літнього ювілею відбулася творча зустріч з нашим краянином,  журналістом, письменником і просто щирою людиною – Петром Трохимовичем Шевчуком.

            Народився Петро Шевчук у селі Голинь Калуського району. Його життєвий шлях був насичений  днями радості і смутку, однак,  Петро Трохимович завжди впевнено йшов до здійснення своїх мрій та сподівань. Про найбільш цікаві та важливі події із життєвої біографії розповів сам ювіляр. У П.Шевчука багато щирих і вірних друзів, яких він називає «побратимами по перу». Із приємністю ділився своїми думками  про друга  поет  Іван Ткачик, з поетичної присвятою  прийшов вітати колегу Ростислав Михайловський, а від імені газети «Дзвони Підгір’я» (в якій свого часу працював ювіляр) слова вітання линули з вуст журналіста Дарії Ониськів.

            Найбільшу радість журналісту приносять вдячні відгуки читачів. Це головна для нього нагороду та задоволення. Працюючи у 4-х газетах проявив свій неперевершений талант  в такому жанрі, як новела. До свого ювілею автор прийшов із великим творчим доробком. Якщо б видати все, що надруковане у періодичних виданнях за 46 років роботи, то вийшло б, напевне, 30-ти томне видання. Петро Шевчук став у 2014 році  дипломантом І ступеня Бойківського літературно-краєзнавчого конкурсу ім. М.Утриска за книги «Поклін віддаю», «Із криниці життя» та «Біле диво».  До дня міста був удостоєний диплому «Лідер галузі журналістики» і срібного знака «Калуш», став володарем у 2015 році «Золотого пера Прикарпаття».


            Музичні вітання слали ювіляру Любов Жекало та Володимир Кушнір. На завершення зустрічі від працівників центральної бібліотеки  ювіляр отримав у подарунок пейзаж  художника Олександра Дейнеги, Усі присутні щиро бажали Петру Трохимовичу міцного здоров’я, великих творчих здобутків, бачити наш світ прекрасним і неповторним (так, як вміє це робити тільки він) та заспівали, як годиться, «Многая і благая літ».

Переглядів: 327 | Додав: kalushlibr | Теги: Петро Шевчук, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar