Головна » 2016 » Май » 12 » «Обереги української родини»
13:15
«Обереги української родини»

12.05.2016 р.

«Обереги української родини»

 У травні вся країна відзначає Міжнародний день сім'ї – день наших з Вами родин.

Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.       

            Генеральна асамблея ООН прийняла постанову, що починаючи з 1994 р. 15 травня щорічно буде відзначатися Міжнародний день сімей. ООН розглядає сім’ю як базовий елемент суспільства, тому, вважають в організації, коли зневажаються основні права однієї сім’ї, під загрозою знаходиться все людство.

          Сім’я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Тому союз сім’ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім’ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.

Жодна нація, жодне цивілізоване суспільство не обходилися і не зможуть обійтися без сім’ї. Сім’я – це основа основ і для кожної людини і для кожної держави. В нашій державі теж споконвічно складалися традиції, спрямовані на зміцнення сімейних, родинних зв’язків, відповідальності батьків за виховання дітей. Адже буде жити сім’я – буде жити й процвітати Україна!

З нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї у читальному залі Калуської центральної районної бібліотеки відбулася година народознавства «Обереги української родини».

Відбулася щира розмова про кохання та долю, про найважливіше у житті кожної людини. Присутні слухали українські пісні, ділилися думками про свої сім’ї, про минуле родин, згадували цікаві сторінки життя. «З родини йде життя людини» - говорить народна мудрість. І це справді так. Як зі струмочка починається ріка, так і життя починається з сімї. Усі стежки-дороги, пройдені в житті, перетинаються з першою родинною стежиною. А на ній – голос материнської душі і батьківського серця. Корені кожного з нас закладені у батьківській оселі. Куди би доля не закинула, неодмінно нехай у спогадах, повертаємося до батьківської хати, маминої світлиці.  Українська хата для нашого народу ставала всім: і храмом, і рідним краєм, і Батьківщиною, і матірю.

Линули спогади про своїх матерів – берегинь роду, рідну оселю де народилися з її теплим і лагідним сімейним затишком. Згадували мудрість своїх бабусь та дідусів. Вони найкращі, найкрасивіші та найлагідніші. 

Ведуча – Любов Боян запросила переглянути книжкову виставку «Родина єднає коріння святе» та подякувала присутнім за участь у святі, побажала міцного здоров’я, щастя, родинного затишку і миру. Нехай це свято стане для кожного продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім´ї.

Переглядів: 450 | Додав: kalushlibr | Теги: день сім'ї, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar