Головна » 2018 » Декабрь » 13 » «Мої права – моя фортеця» (Тиждень права)
16:04
«Мої права – моя фортеця» (Тиждень права)

«Мої права – моя фортеця»

Тиждень права

         10 грудня стартував Всеукраїнський тиждень права – це масштабна серія заходів, покликаних сприяти підвищенню правової освіченості та свідомості громадян. Зокрема впродовж 10-16 грудня по всій Україні  всі органи державної влади та громадські організації проводять різноманітні заходи, щодо прав людини, як можна ними скористатися і як їх захистити.  Тиждень започатковано відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2008 року і проводиться він щорічно в тиждень, що включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1948 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, а у 2018 році відзначається 70-річчя Загальної декларації прав людини.

Бібліотеки Калуської районної централізованої бібліотечної системи також долучилися до проведення тижня права в районі.  А 13 грудня  в читальному залі Калуської центральної районної бібліотеки відбулася зустріч  із заступником начальника Калуського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Ольгою Степанівною Лисенчук, яка розповіла про нові зміни в законодавстві України, про просвітницьку програму щодо ознайомлення населення з інформацією про безоплатну юридичну допомогу, про те, як вирішується тепер питання заборгованості аліментів та, як виконавча служба виконує рішення судів. Ольга Степанівна дала змістовну та конкретну відповідь на усі запитання, які давали учасники на зустрічі.

            На завершення усі присутні були ознайомлені з літературою, представленою на виставці «Мої права – моя фортеця», яку представила провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної бібліотеки Любов Боян.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 409 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, право, тиждень права | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar