Головна » 2020 » Октябрь » 1 » Мої літа - моє багатство
08:23
Мої літа - моє багатство

1 жовтня 2020 року в усьому світі відзначається

Міжнародний день людей похилого віку,

а в Україні це також і День ветерана.

 

            Спершу День людей похилого віку відзначали в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990-х років уже в усьому світі. Цей день святкується з великим розмахом у скандинавських країнах. Україна,  як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно його відзначає. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, людей з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.

Надважливою, на думку ООН, є потреба активного використання виробничого і творчого потенціалу людей старшого віку. Суспільство має одночасно допомагати долати психологічну межу старості та зменшувати тягар соціальних витрат на молодих людях за рахунок працюючих пенсіонерів.

Отож,1 жовтня в нашій державі щорічно відзначається День людей похилого віку та День ветерана, що засвідчує глибоку повагу і цивілізоване ставлення українського суспільства до найстарших представників громади.  Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

            Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо  необхідна у поважному віці.

Старше покоління нашої країни винесло на своїх плечах весь тягар війни, наполегливою працею відродило країну після воєнної розрухи, пережило багато випробувань, болю та втрат і при цьому зберегло найкращі людські і духовні цінності  -  віру, гідність, любов, чесність, толерантність, повагу до людей, оптимізм, силу духу, високу громадянську свідомість, любов до рідної землі. Люди поважного віку зберегли для нащадків кращі національні традиції, навчили молоде покоління цінувати духовні та моральні цінності. Вони - гідний взірець для наслідування.

         Шановні користувачі поважного віку, працівники бібліотек Калуської районної централізованої бібліотечної системи вітають Вас з Міжнародним днем людей похилого віку та Днем ветерана! Від щирого серця зичимо Вам і Вашим близьким міцного здоров’я благополуччя. Бажаємо щасливої долі, радості, добра і віри в краще життя, успіхів, активного довголіття! Залишайтеся діяльними й активними читачами центральної районної бібліотеки та сільських бібліотек-філій Калущини. Нам завжди будуть потрібні ваша мудрість та життєвий досвід. Миру, добра і щастя вам!

Запрошуємо переглянути у центральній районній бібліотеці книжково-ілюстративну виставку "Мої літа - моє багатство"

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 260 | Додав: kalushlibr | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar