Головна » 2018 » Февраль » 7 » «Моя душа до тебе лине»
15:50
«Моя душа до тебе лине»

07 лютого 2018 року

«Моя душа до тебе лине»

(вечір памяті, присвячений 70-річчю Василя Олійника)

У читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір пам′яті «Моя душа до тебе лине», присвячений 70-річчю від дня народження поета, громадського діяча, журналіста, члена Національної спілки письменників України, нашого земляка, уродженця с. Сівка-Калуська Василя Олійника.

До книгозбірні у цей день завітали гості: Петро Шевчук, Іван Ткачик, Богдан Тимків, односельчани ювіляра, його друзі, однокласники, а також читачі бібліотеки і просто шанувальники поезії нашого земляка.

Щиро та зі смутком розповідав про В.Олійника його товариш, колега по перу Петро Шевчук. Поет Іван Ткачик згадував Василя Олійника, як колегу, адже вони очолювали «Просвіту» і дуже часто зустрічалися. Журналіст Богдан Тимків розповідав про неодноразові випадки взаємовиручки, допомоги та розуміння з боку Василя Васильовича у дуже складні часи становлення незалежної України 90-х років минулого століття.

Ведуча вечора пам′яті запрошувала до спілкування односельчан, друзів дитинства В. Олійника. Ярослав Тимчишин зі сльозами на очах декламував на пам'ять вірші В.Олійника. Адже, їхнє товаришування розпочалося ще з самого дитинства. Багато хороших справ зробив Василь Олійник. І про одну з таких справ, як написання книги про рідне село Сівку-Калуську, розповідала його односельчанка Ірина Марківна Слезінська, яка багато допомагала п. Василю у зборі матеріалу для написання книги.

Василь Олійник залишиться в наших серцях світлою людиною. Він багато мріяв ще зробити і написати, але 6 лютого 2016 року серце поета перестало битися і він відійшов у вічність.

 

 

 

Переглядів: 268 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, В.Олійник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar