Головна » 2017 » Октябрь » 13 » «Ми діти козацького роду, землі української цвіт»
15:48
«Ми діти козацького роду, землі української цвіт»

«Ми діти козацького роду, землі української цвіт»

Свято захисника України в центральній районній бібліотеці

14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян України, які відзначають чотири великі свята:
- День святої Покрови Пречистої Богородиці;
- 75-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) - 1942 р.;
- День Українського козацтва;
- День захисника України (від 14 жовтня 2014).
           Свято -  День захисника України
офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

У цей день ми відзначаємо свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.

Напередодні Дня захисника вітчизни в Калуській центральній районній бібліотеці було проведено свято, яке є символом мужності та справжньої чоловічої сили. Численні присутні зібралися в читальному залі книгозбірні, щоб засвідчити свою повагу всім, хто з гідністю носить військову форму і вшанувати наших захисників.

Ведуча заходу – Любов Боян розповіла про історію виникнення цих свят. Присутні переглянули відео-фільми, присвячені українському війську та Національній гвардії. Україна сьогодні – незалежна держава, а Збройні сили покликані охороняти кордони та спокій нашого народу. Як колись для козака почесним обов’язком була сужба в Запорізькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – почесний обов’язок наших юнаків. Нелегка служба нині – в часі війни, в період АТО. Бійці Збройних сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів – спадкоємці тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть.

Про перебування на Сході України та безпосередню участь у антитерористичній операції розповів прапорщик, начальник військового наряду першого патрульного взводу третьої патрульної роти м. Калуша – Павло Мелимука, який завітав разом зі звоїми бійцями на свято до бібліотеки.

Минули роки з часу Другої Світової війни, але рани кровоточать і досі зберігаючи в пам’яті подвиги батьків і дідів, а сьогодні на нашу землю прийшло нове лихо – біль утрат в зоні АТО. Більше трьох років ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці – цвіт нації. Серед них наші земляки – Павло Ліщинський, Василь Боднар, Іван Бєляєв та Юрій Пукіш, яких учасники заходу помянули хвилиною мовчання..

Студенти ВПТУ №7, бійці Національної гвардії та всі присутні в залі прийняли активну участь у вікторині, присвяченій історії українського війська та переглянули презентовану книжково-ілюстративну виставку «Ми роду козацького діти, землі української цвіт».

В дарунок гостям свята лунали пісні та вірші. А на завершення директор централізованої бібліотечної системи Світлана Сокульська привітала всіх захисників Україні зі святом, побажала міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, миру і, звичайно, кожному солдаду - стати генералом та подарувала для бібліотеки військової частини підбірку книг.

   

Переглядів: 270 | Додав: kalushlibr | Теги: День захисника України, Свято Покрови, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar