Головна » 2018 » Июнь » 20 » Лідер читання Калущини
15:18
Лідер читання Калущини

Лідер читання Калущини

20 червня у читальному залі Калуської центральної районної бібліотеки відбувся  І (районний) тур Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання». Конкурс проводився за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей, за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.

Його мета: розвиток інтелектуального потенціалу дітей, заохочення дітей і підлітків до систематичного читання та змістовного дозвілля, популяризація дитячого читання, підвищення ролі книги та бібліотеки серед дітей, підвищення міжнародного авторитету України та української книги.

У конкурсі прийняли участь учні 7-9 класів – зареєстровані читачі сільських бібліотек-філій Калуського району, які читають книжки та є активними учасниками різноманітних бібліотечних програм підтримки читання: беруть участь у волонтерських, творчих, рекомендаційних та PR-напрямах програм читання, обговореннях книжок, зустрічах з авторами, а також позиціонують себе як постійні читачі бібліотеки — важливого в житті кожної людини місця зустрічі з книгою.

Конкурс оцінювало компетентне журі у складі: голови журі – директора Калуської ЦБС централізованої бібліотечної системи Світлани Сокульської, провідного бібліотекаря відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Любові Боян, бібліотекаря бібліотеки-філії с. Тужилів Іванни Василів.

Конкурс проходив у три етапи:

І етап – представлення мультимедійної презентації про учасників конкурсу та презентації проекту «Книга у моєму житті»;

ІІ етап – розповідь про свою улюблену книгу;

ІІІ етап – краєзнавча бібліовікторина «Чи знаєш ти свій рідний край ?» та гра «АБВГДЕЙКА»

Найактивнішими учасниками конкурсу були Дрогомирецький Роман (читач бібліотеки-філії с. Боднарів), Данів Валерій (читач бібліотеки-філії с. Підмихайля), Смольська Вікторія (читачка бібліотеки-філії с. Вістова). Також відзначено кращі мультимедійні презентації – Риги Божени (читачки бібліотеки-філії с. Пійло) та Калин Тетяни (читачки бібліотеки-філії с. Кропивник). Всі учасники конкурсу нагороджені сертифікатами учасника районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання».

На завершення конкурсу бібліографом Інтернет-залу було проведено відео екскурсію професіями «На шляху до майбутнього».

Отож, дякуємо всім учасникам конкурсу та бібліотечним працівникам, які готували своїх читачів до участі в даному конкурсі. І пам’ятайте, що зали бібліотеки завжди гостинно приймуть вас і розкриють перед вами свої книжкові багатства.

Б

Переглядів: 260 | Додав: kalushlibr | Теги: лідер читання, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar