Головна » 2019 » Ноябрь » 15 » Курси підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Калуського району, Верхнянської, Войнилівської та Новицької ОТГ
17:02
Курси підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Калуського району, Верхнянської, Войнилівської та Новицької ОТГ

На базі Калуської районної центральної бібліотеки відбулися курси підвищення кваліфікації бібліотечних працівників  Калуського району, Верхнянської, Войнилівської та Новицької ОТГ за програмою  Інституту післядипломної роботи та довузівської підготовки

        З  11 листопада по 15 листопада 2019 року відбулися виїзні обласні курси з підвищення кваліфікації за програмою професійної підготовки  бібліотечних працівників  за програмою  Інституту післядипломної роботи та довузівської підготовки. Допомагали слухачам опанувати курс найдосвідченіші представники науково-педагогічного складу ІПОДП ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника та фахівці вищого ґатунку з  ОУНБ ім. І.Франка, обласної бібліотеки для юнацтва та обласної бібліотеки для дітей за спеціально розробленою професійною програмою.

   Перед слухачами виступили науково-педагогічні працівники: професор ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника - Карась Г.В., заступник директора  ІПОДП ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника - Кицмен Р.Р., доцент ІПОДП ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника - Бігусяк М.В., завідувач відділом НМЦК і ТП - Чікалова М.М., завідувач відділом інформаційних технологій  наукової бібліотеки ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника - Романська С.Й., завідувач сектором періодичних видань ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника - Пелипищак І.В.

      З обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка виступили: Горбань Г.В., заступник директора; Колотило Г.М., головний бібліотекар;  Семен М.В., завідувач відділом; Войтичук О.А., завідувач відділом; Шаран О.І., зав.відділом; Сабадиш Л.І., зав.відділом. Ділилися знаннями та досвідом провідні фахівці з обласної юнацької бібліотеки  - Ковальчук Л.Ф., завідувач читальним залом, а з обласної дитячої бібліотеки - Колодницька Т.С., заступник директора обласної бібліотеки для дітей.

         Впродовж п’яти днів бібліотекарі Калущини вдосконалювали знання з менеджменту та керівних документів щодо організації бібліотечного обслуговування населення. Науково-педагогічними працівниками ІПОДП ДВНЗ ПНУ ім. В.Стефаника було прочитано лекції: «Зміст та особливості бібліотечного менеджменту», «Мова і духовний розвиток нації», «Законодавство про діяльність публічних бібліотек», «Новітні послуги публічної  бібліотеки. Новий формат  роботи бібліотек у сучасних умовах», «Збереження бібліотечного фонду: стан, проблеми, перспективи» та ін. Особливу увагу під час навчання було приділено наданню слухачам знань, практичних навичок, які ґрунтуються на досвіді кращих публічних бібліотек України та зарубіжжя.

        Також були важливими заняття за участю керівництва та завідувачів відділів ОУНБ ім. І.Франка, методиста науково-методичного відділу,  де були надані цікаві лекції та обговорені проблемні бібліотечні питання забезпечення обслуговування населення: «Діяльність публічної  бібліотеки в умовах реформування та створення територіальної громади», «Проектний менеджмент у сучасній бібліотеці», «Основні критерії та технології вивчення і збереження документальних ресурсів бібліотечних закладів», «Активізація використання фонду періодичних видань у публічній бібліотеці», «Бібліотечне краєзнавство у сучасному інформаційному та соціокультурному просторі», «Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання. Ознайомлення з структурою УДК» та ін.

        Навчальний курс також був націлений на освоєння слухачами знань та практичних навичок щодо роботи з дітьми та юнацтвом. Бібліотечні фахівці  поглибили  базові знання з питань, які є необхідними в професійній діяльності прослухавши лекції «Молодіжна бібліотека: популярність, репутація, місце зустрічі», «Позитивний вплив бібліотеки на читацькі уподобання молоді»,«Сервісне обслуговування читачів - дітей в умовах децентралізації».

      Неабияке естетичне задоволення отримали слухачі від зустрічі з членом Національної спілки письменників України Ярославом Ткачівським  та членами редколегії журналу «Перевал» Л.В.Бабій та І.Гавриловичем.

        Після навчання слухачі курсів отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка. Бібліотечні фахівці та директор Калуської районної централізованої бібліотечної системи щиро подякували організаторам та лекторам курсів підвищення кваліфікації, запевнили, що нові знання та навички, отримані у процесі навчання, стали корисними  для професійного зростання кожного і будуть використані у практичній роботі.

Переглядів: 233 | Додав: kalushlibr | Теги: Курси, новини, підвищення кваліфікації | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 0
avatar