Головна » 2017 » Сентябрь » 16 » «Калущина – життя мого перлина»
13:09
«Калущина – життя мого перлина»

16 вересня 2017

«Калущина – життя мого перлина»

(історико-краєзнавча віртуальна екскурсія)

Калуський район – живописний куточок Прикарпаття, розташований в північно-західній частині Івано-Франківської області, в зоні Передкарпатського передгір’я. На півночі його омивають бурхливі води Дністра, на сході та заході – плеса річок Луква і Болохівка.

Головна водна артерія регіону – річка Лімниця, що визнана найчистішою в Європі. Надра району багаті на калійні руди, газ, торф, глини, суглинки, гіпс, пісок. Багатством та окрасою Калущини є ліси, які простягнулися через всю територію району.

З Калущиною пов’язана боротьба славних синів та доньок України за її незалежність. Вона є батьківщиною символу національно-визвольної боротьби українського народу Степана Бандери - організатора та провідника ОУН.

Велику культурну спадщину залишили митці, науковці, літератори, які народилися або пов’язали свою творчу діяльність з Калущиною. Це Іван Франко, Григорій Смольський, Іван Рубчак, олесь Бабій та інші.

В Калуському районі чимало пам'яток історії та релігії.

В рамках обласної акції «Мандруємо Івано-Франківщиною. Туризм реальний та віртуальний», в інтернет-залі Калуської центральної районної бібліотеки було проведено історико-краєзнавчу віртуальну екскурсію «Калущина – життя мого перлина».

Ведучою-екскурсоводом заходу була бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук, яка здійснила знайомство користувачів з цікавими краєзнавчими, історичними та культурними пам’ятками Калуського району, що впливають на формування привабливого іміджу району та області.

На завершення віртуальної екскурсії користувачам було презентовано вебліографічну пам’ятку «15 найцікавіших місць Калущини».

Дізнайтеся більше:

http://kalushrr.if.ua/;

http://novazorya.if.ua/;

http://www.canonic.org.ua/;

https://uk.wikipedia.org/wiki/;

http://vikna.if.ua/;

http://www.museum.if.ua/;

http://prostir.museum/ua/;

http://www.karpaty.info/ua/uk/if/kl/st.ugryniv/museums/st.bandera/;

https://www.kyrios.org.ua/;

https://www.seredne.org/.

 

 

Переглядів: 271 | Додав: kalushlibr | Теги: віртуальна екскурсія, новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar