Головна » 2017 » Май » 5 » Дорогою правди і любові
14:59
Дорогою правди і любові

5 травня 2017 р.    

Літературна вітальня калуської центральної районної бібліотеки радо зустріла гостей 5 травня з нагоди вшанування добре відомого у нашому краї  Богдана Володимировича Тимківа – краєзнавця-дослідника, автора прозових творів, члена Національної Спілки Журналістів України, заступника секретаря Калуської міськрайонної спілки журналістів України, багаторічного члена ради та президії Калуської міськрайонної організації ветеранів воєн.

Творчий вечір «Дорогою правди і любові» було присвячено 60-річчю від дня народження цієї талановитої, наполегливої та працьовитої людини. Ювіляр народився 1 травня 1957 року і його життєва стежина була насичені і днями радості, і днями печалі.  Однак, він завжди йшов впевнено до своїх мрій та надій. Про найбільш важливі події із життєво-творчої біографії розповіла Земба Галина, бібліограф бібліотеки.

Гості вечора зазначали, що горді можливістю сьогодні спілкуватися з журналістом та краєзнавцем, творчість якого це чистих літер дивовижна краса. А найголовніше, з літами не міліє бездонна криниця прагнень, яка підштовхує автора на нові пошуки істини. 

Про вихід у світ видань та роботу над ними на початку 2000-х років розповів друг ювіляра - Роман Кузан, який здійснював набір та редагування перших книг. Враженнями від спілкування та творчих здобутків ювіляра ділилися колеги по перу: відомий у нашому краї журналіст Петро Шевчук, фотограф Василь Мельник та Краєзнавець Микола Когут. Іван Ткачик – голова Калуської міськрайонної організації «Просвіта» зазначив, що з таким величезним доробком Богдан Тимків повинен бути членом Національної Спілки Письменників України. Про спільну роботу над створенням часопису «Вісті Калущини» та співпрацю з ювіляром розповіла редактор районної газети Галина Когут. Щирими та теплими словами Богдана Володимировича вітали й інші присутні на творчому вечорі.

Лилися в подарунок пісні у виконанні Володимира Кушніра та  Ольги Вовчук (уч. Підмихайлівської школи мистецтв). Ведуча творчого вечора Любов Боян презентувала,  присвячену 60-річчю автора 17-ти книг про Калущину, книжково-ілюстративну виставку видань «Дорогою правди і любові». Працівники центральної районної бібліотеки подарували усім гостям і ювіляру пам’ятку, в якій зібрано та анотовано всі видані ним книги, подано перелік Інтернет-ресурсів, статей з книг, газет та журналів про Б.В.Тимківа.

На завершення пролунало «Многая літ!» Богдану Володимировичу Тимківу.

  

Переглядів: 312 | Додав: kalushlibr | Теги: статті, Тимків, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar