Головна » 2018 » Февраль » 6 » День безпечного Інтернету
15:56
День безпечного Інтернету

06 лютого 2018 року

            День безпечного Інтернету 

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» З метою залучити до дій кожного, хто відіграє роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до важливого онлайнового спілкування задля забезпечення кращого цифрового досвіду.

З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. Так, наприклад, в 2017 році в Україні, крім навчальних закладів, бібліотек, громадських організацій, медіа, долучились й представники місцевих органів влади, які розміщували ідеї для батьків із безпеки дітей онлайн на своїх офіційних сайтах.

В інтернет-залі Калуської центральної районної бібліотеки цього дня відбувся відео-урок «Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі». Працівники бібліотеки прагнули розкритти можливості сучасних інформаційних технологій та способи безпечної поведінки дитини у віртуальному просторі, що убезпечать від негативного впливу на її психічне і фізичне здоров’я. Бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук продемонструвала юним користувачам відеоролики: «Корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Казка про безпечний Інтернет», «Найжахливіший тиждень Петрика» та мультимедійну презентацію «Правила інтернет безпеки». Дуже активно школярі прийняли участь у грі «Розсміши коміка» та на закінчення виконали вправу «Хто надіслав тобі листа?», придумавши собі нікнейми і написавши побажання один одному на маленьких стікерах - смайликах.

В кінці заходу діти з великим захопленням розповідали, яких помилок при роботі із всесвітньою павутиною вони точно тепер не допустять. Усі присутні отримали на пам’ять буклет «Читаємо разом із дітьми», пам’ятку користувачу «Безпека дітей в Інтернеті» та листівки-флаєри «Список обіцянок маленького користувача» і «Мої правила поведінки в інтернеті».

Переглядів: 255 | Додав: kalushlibr | Теги: новини, безпечний Інтернет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar