Головна » 2017 » Апрель » 26 » Чорнобиль - скорбота пам’яті людської
14:52
Чорнобиль - скорбота пам’яті людської

26  квітня 2017 року

«І був там рай – Чорнобильська земля

Невидимая хмара все накрила…»

                                                   О.Шарварок

 

В читальному залі Калуської центральної районної бібліотеки відбулася  година роздумів «Чорнобиль - скорбота  памяті  людської». Розпочала захід  провідний  бібліотекар Любов Боян, яка нагадала численній аудиторії, що вже 31 рік відділяє нас від того страшного дня аварії на 4–му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Вона  принесла  горе, сльози, страждання не на один рік, на десятки, а можливо, і  більше. Чорнобиль це трагедія не тільки окремих  людей, не тільки наслідок низького професіоналізму, службової недбалості та  некомпетентності. Чорнобиль - це поразка науки відчуженої від людини, далекої від ідей гуманізму й народної совісті. Ця  трагедія  стала  невиліковною  раною  України.    

До роздумів на дану тему долучилися ліквідатори наслідків Чорнобильської  катастрофи: Ігор Федик (офіцер запасу) і Микола Романів (водій швидкої невідкладної допомоги). Вони розповідали  присутнім  про пережиті важкі хвилини, поділилися своїми спогадами щодо тих страшних подій 1986 року. Розповідь  ліквідаторів зацікавила  всіх присутніх і  Микола Михайлович та Ігор Орестович довго відповідали на найрізноманітніші запитання учасників зустрічі. З великою цікавістю спілкувалися з лікарем–гігієністом Світланою Скільською,  яка  розповіла  присутнім  про те, в яких місцях та які заміри радіаційного фону здійснюються в нашому місті апаратом «Терра». Пані  Світлана  зазначила, що є багато звернень мешканців Калущини про проведення замірів радіації будівельних матеріалів, новобудов тощо.     

Присутні переглянули відео-фільм «Чорнобильська катастрофа»,  відзнятий журналістами Громадського на Чорнобильській АЕС та у місті-примарі Прип'ять.

На завершення зустрічі відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Чорна спадщина  Чорнобиля». 

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 280 | Додав: kalushlibr | Теги: статті, Чорнобиль, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar